Elérhetőségek

Korona Panzió***Étterem

Cím: 8380 Hévíz,
Széchenyi u. 43.
Telefon:
+3683540180
Fax: +3683540181
E-mail:
korona@hevizpanzio.hu
Megközelíthe... Nyitvatartás


Hévízi tó

A Föld legnagyobb meleg vizű, biológiailag is aktív, tőzegfenekű képződménye, amely 38,5 méter mélyről, forráskráterből tör fel a felszínre. A bőséges vízhozamnak köszönhetően - 410 liter/másodperc - a tó víztömege 2-3 nap alatt kicserélődik. Összetételét tekintve enyhén kénes, radongáz tartalmú gyógyvíz.

A tó hőmérséklete nyáron 33-35°C, télen sem kevesebb 25°C-nál, így egész évben kínálja vendégei számára kincsét, a gyógyulást. A gyógyvíz és gyógyiszap összetételénél fogva kiválóan alkalmas reumatikus mozgásszervi megbetegedések kezelésére, és sikerrel gyógyíthatók egyes nőgyógyászati betegségek is.

Fürdőzés, pihenés közben a tó partjáról megcsodálhatod a vörös tündérrózsákat és világosabb színű mutánsait, valamint az egyiptomi kék és sárga virágú egyedeket is. A városban a tradicionális gyógymódok - mint az iszappakolás és masszázs - mellett számos fiziko - és balneoterápiás eljárást, vital- és wellness programokat, fogászatot, szépségfarmot vehetsz igénybe.

Az "Éltető Tó"
Európa, Magyarország, a Nyugat-Dunántúli Régió egyik legismertebb városa Hévíz. Itt található a több tízezer éve keletkezett, 4,4 hektáron elterülő gyógy-tó, mely a világon egyedülálló, természet által alkotott csoda.

A tó mélyén elterülő iszap a hévízi gyógyszolgáltatások és kezelések alapját adja, melyet idősnek, fiatalnak egyaránt ki kell próbálnia és megélni a hévízi - tó áldásos hatását egy kellemes fürdőkúra során.

Hévíz egy élhető kisváros, ahol minden a pihenésről, a nyugalomról és a melegvizes fürdőzésről szól. 

Hévízi tó


Vissza az előző oldalra!
Korona Panzió***Étterem - MagyarKorona Panzió***Étterem - DeutschKorona Panzió***Étterem - EnglishKorona Panzió***Étterem - čeština